najpierw trzeba przykuć do pręgierza tych co podpisali takie umowy
Ukrócą wiejski tuning
Zwiń
X
-
Ukrócą wiejski tuning
Niestety, w Polsce termin "ochrona środowiska" ogranicza się przeważnie do wyrzucania śmieci do kubłów, zamiast wywożenia ich do lasu.
Chociaż - przynajmniej teoretycznie - prawie każdy zarejestrowany w naszym kraju samochód wyposażony jest w katalizator, stan techniczny wielu pojazdów sprawia, że auta zostawiają za sobą istną zasłonę dymną.
reszta tutaj http://motoryzacja.interia.pl/news/u...ng,1484751,415...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
-
-
Zamieszczone przez sew1981lepiej niech zmierzą zawartość toksyn w spalinach niektórych miejskich autobusów.
3,1 mln złotych... Jak by nie było ciekawszych wydatków jak choćby ratowanie powodzian... O ile się nie myle, po to każde auto przechodzi badanie techniczne, żeby kontrolowac stan pojazdu. Może więc jesli już "władza" musi cos robić, to niech kontrolują stacje diagnostyczne :?: :wink:Moja toczka -> tu
Komentarz
-
-
10 największych statków świata produkuje tyle siarki do atmosfery co wszystkie samochody jeżdżące po ziemi.
Akcja policji oczywiście słuszna, ale bardziej w kwestii hałasu na drogach.
Co z tego, że ktoś kupi sobie auto z dpf'em, wszelkiego rodzaju normami euro 28,5 jak wyjedzie na drogę i spotka kamaza, który jak przygazuje to w około powietrze nadaje się tylko do oddychania w masce tlenowej. Tego jakoś nie eliminują.DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Wulkany też powinni kontrolować , przecież ilość szkodliwych substancji przy erupcji przekracza wszystkie normy europejskie i to o bardzo dużo :diabelski_usmiechBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
sesik, jeżeli chodzi o wulkan, a precyzyjniej o ten ostatni wybuch Eyjafjoell czy jak mu tam, to czytałem, że wyrzucił teraz do atmosfery tyle zanieczyszczeń ile wyrzuciłoby przez 84 lata wszystkie samochody jeżdżące aktualnie po Świecie:P Także dla mnie takie kontrole to głupota przy rozmiarze naturalnych zanieczyszczeń, ale lobby ekologów się cieszy.1.9 TDi ASV - seria, Φ 5,5l/100km
Komentarz
-
-
Macie trochę racji, ale spójrzcie trochę na to z mniejszej perspektywy. Obecnie mieszkam w Londynie, gdzie porusza się dziennie dziesiątki, jeśli nie setki tysięcy aut (w samym Londynie), nie mówiąc już o całym sztabie autobusów. Generalnie tutaj jest mało bardzo smrodzących pojazdów. Teraz wyobraźcie sobie, że wszystkie autobusy kopcą jak stare autosany, ciężarówki jak kamazy, a osobówki jak syreny. Ja mieszkając w mieście ZDECYDOWANIE jestem za tępieniem smrodziarzy. Tutaj uwielbiam okres świąteczny, gdzie autobusy nie jeżdżą w ogóle przez 2 dni i generalnie ruch jest bardzo mały. Coś jakby mgła zniknęła
Komentarz
-
-
ja za kazdym razem jak przyjezdzam do PL to jak bym dostal czyms w leb
musi minac pare dni zanim sie czlowiek przyzwyczai do tego zaduchu
a najgorzej jest zima jak dochodza jeszcze te wszystkie domy ogrzewane nie wiadomo czym
tu w skandynawi ludzie troche inaczej do tego podchodza i czlowiek sie od nich uczy
smiesza mnie teksty o wulkanach czy statkach, nad wulkanem nie mamy waladzy a statek jest bardziej ekologiczny od naszych samochodow bo przeliczajac ilosc przewiezionego towaru na spalanie to wychodzi ze jest o wiele ekologiczniejszy niz nasze skodzinki wiozace kierownika do pracy :szeroki_usmiech
dobra koncze bo sie wlasnie zbieram na inchalacje do PL :szeroki_usmiech...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088
Komentarz
-
-
PiotrekDK, skoro aż tak bardzo podoba Ci się Skandynawia to może tam propaguj Swoje pro ekologiczne idee. Polska jeszcze długo nie będzie jak Skandynawia, więc nie porównuj tych dwóch regionów.
Co do katalizatorów to tak jak napisał kolega wyżej, każde auto ma badanie techniczne, więc powinno być sprawne i go mieć. A następne 3.1 mln zł wydane na radiowozy sprawdzające szyby, spaliny i zawieszenie przypomina mi akcje fotoradarów które nabijają kieszenie zamiast ograniczać prędkość na drogach...
sesik, zabrać im dowody jak przekraczają :P
Zamieszczone przez PiotrekDKwlasnie zbieram na inchalacje do PL :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Gość
Chrzanicie za przeproszeniem, sami wiecie jak u nas wygladaja przeglady, ja osobiscie nigdy nie mialem nic pod rure podpietego, ani nie mierzono halasu, na przeglady jezdzi sie do znajomych albo daje sie "na flaszke". Pewnie ze nie powinno sie zaraz karac jesli diesel komus zakopci, ale sa marginalne przyklady na naszych ulicach, pseudo tuningowe wydechy od ktorych szyby trzesa sie w domu, stare bmw, golfy,astry, calibry i inne wynalazki co zostawiaja niebieski dym za soba jakby palily olej zamiast paliwa, no i oczywiscie kochane autobusy i stare ciezarowki. To wszystko trzeba eliminowac. co do szyb to nigdy osobiscie nie bylem za mocnym przyciemnianiem przednich, jezdzilem takimi autami znajomych i nie uwazam by wieczorami np. widocznosc byla dobra. Jesli ten swiat ma jakos wygladac to faktycznie od czegos trzeba zaczac. A czy warto bylo ponad 3 mln wydac to moze podlegac dyskusji....
Komentarz
-
Zamieszczone przez PiotrekDKja za kazdym razem jak przyjezdzam do PL to jak bym dostal czyms w leb
musi minac pare dni zanim sie czlowiek przyzwyczai do tego zaduchu
a najgorzej jest zima jak dochodza jeszcze te wszystkie domy ogrzewane nie wiadomo czym
Zamieszczone przez miguelloprzypomina mi akcje fotoradarów które nabijają kieszenie zamiast ograniczać prędkość na drogach...
Komentarz
-
Komentarz